"гаряча лінія": (0462) 77-47-03
Головна сторінка ... Зворотній зв'язок
Запитання
тема:   кафе
від:   Ксения
дата:   082013р.
запитання:   Добрий день. Скажіть, на якій основі лабораторний центр змушує укладати угоди на проведення дослідженнь води, змивів та готових страв заклади громадського харчування???
Відповідь

На Ваш запит пояснюю, що відповідно до Державних санітарних правил і норм "Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування» (розділ 4) виробник незалежно від форми власності зобов'язаний забезпечити постійний (не рідше одного разу на місяць) контроль виробництва за мікробіологічними показниками: готова продукція, напівфабрикати, вода, об'єкти, довкілля та ін.


Враховуючи, що жодне з підприємств громадського харчування не має власної мікробіологічної лабораторії, лабораторний центр Держсанепідслужби має право запропонувати проведення таких досліджень на договірній основі.


задати запитання

Останні новини

З початку епідемічного підйому захворюваності на кір в області зареєстровано 1213 випадків захворювання (підозри) на кір. Захворювання реєструвалися в 17 районах та 3 містах. Серед захворілих 737 дорослих та 476 дітей. Г...
| 23-01-2020 |  детальніше >>
Державна установа «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» повідомляє щодо спалаху вірусного гепатиту А в Чернігівській загальноосвітній школі № 7. Станом на 21.01.20...
| 21-01-2020 |  детальніше >>
Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року. За 03 тиждень 2020 року в області захворіло 3637 осіб, з них 2018 дітей, ріве...
| 20-01-2020 |  детальніше >>

Санепідситуація

За 11 місяців 2019 року в області за медичною допомогою звернулося 141 тис. осіб з приводу захворювання на інфекційні хвороби, що на 3,3% менше кількості аналогічного періоду минулого рок...

| 21-12-2019 |  детальніше >>