"гаряча лінія": (0462) 77-47-03
Головна сторінка ... Зворотній зв'язок
Запитання
тема:   кафе
від:   Ксения
дата:   082013р.
запитання:   Добрий день. Скажіть, на якій основі лабораторний центр змушує укладати угоди на проведення дослідженнь води, змивів та готових страв заклади громадського харчування???
Відповідь

На Ваш запит пояснюю, що відповідно до Державних санітарних правил і норм "Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування» (розділ 4) виробник незалежно від форми власності зобов'язаний забезпечити постійний (не рідше одного разу на місяць) контроль виробництва за мікробіологічними показниками: готова продукція, напівфабрикати, вода, об'єкти, довкілля та ін.


Враховуючи, що жодне з підприємств громадського харчування не має власної мікробіологічної лабораторії, лабораторний центр Держсанепідслужби має право запропонувати проведення таких досліджень на договірній основі.


задати запитання

Останні новини

Триває моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ. За 11 тиждень 2019 року в області захворіло 3546 осіб, з них 2183 дітей, рівень захворюваності нижче епідпорогу на 70,0%. Госпіталізовано 94 особи, з них 78 дітей (83,0%...
| 18-03-2019 |  детальніше >>
З початку епідемічного підйому захворюваності на кір в області зареєстровано 831 випадок захворювання (підозри) на кір. Захворювання реєструвалися в 17 районах та 3 містах. Серед захворілих 496 дорослих та 335 дітей. Гос...
| 14-03-2019 |  детальніше >>
24 березня 1982 року за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я (далі ВООЗ) та міжнародного союзу боротьби з туберкульозом і легеневими захворюваннями був заснований Всесвітній день боротьби з туберкульозом. 24...
| 12-03-2019 |  детальніше >>

Санепідситуація

За 2 місяці 2019 року в області за медичною допомогою з приводу захворювання на інфекційні хвороби звернулося 56,6 тис. осіб, що на 5,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зр...

| 19-03-2019 |  детальніше >>