"гаряча лінія": (0462) 77-47-03
Головна сторінка ... Зворотній зв'язок
Запитання
тема:   кафе
від:   Ксения
дата:   082013р.
запитання:   Добрий день. Скажіть, на якій основі лабораторний центр змушує укладати угоди на проведення дослідженнь води, змивів та готових страв заклади громадського харчування???
Відповідь

На Ваш запит пояснюю, що відповідно до Державних санітарних правил і норм "Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування» (розділ 4) виробник незалежно від форми власності зобов'язаний забезпечити постійний (не рідше одного разу на місяць) контроль виробництва за мікробіологічними показниками: готова продукція, напівфабрикати, вода, об'єкти, довкілля та ін.


Враховуючи, що жодне з підприємств громадського харчування не має власної мікробіологічної лабораторії, лабораторний центр Держсанепідслужби має право запропонувати проведення таких досліджень на договірній основі.


задати запитання
31 Грудня 2019 р.

Останні новини

З 01.10.2019р.здійснюється моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ. Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року. За 42 т...
| 21-10-2019 |  детальніше >>
Особлива роль у підтримці працездатності трудового потенціалу країни належить медичним працівникам, які опікуються здоров'ям громадян, зайнятих у виробництві товарів і послуг. Втім ефективність роботи медичної галузі щод...
| 21-10-2019 |  детальніше >>
З початку епідемічного підйому захворюваності на кір в області зареєстровано 1196 випадків захворювання (підозри) на кір. Захворювання реєструвалися в 17 районах та 3 містах. Серед захворілих 724 дорослих та 472 дітей. Г...
| 18-10-2019 |  детальніше >>

Санепідситуація

За 8 місяців 2019 року в області за медичною допомогою звернулося 114,7 тис. осіб з приводу захворювання на інфекційні хвороби, що на 4,9% менше кількості аналогічного періоду минулого рок...

| 26-09-2019 |  детальніше >>