"гаряча лінія": (095)0010340
Головна сторінка ... Зворотній зв'язок
Запитання
тема:   кафе
від:   Ксения
дата:   082013р.
запитання:   Добрий день. Скажіть, на якій основі лабораторний центр змушує укладати угоди на проведення дослідженнь води, змивів та готових страв заклади громадського харчування???
Відповідь

На Ваш запит пояснюю, що відповідно до Державних санітарних правил і норм "Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування» (розділ 4) виробник незалежно від форми власності зобов'язаний забезпечити постійний (не рідше одного разу на місяць) контроль виробництва за мікробіологічними показниками: готова продукція, напівфабрикати, вода, об'єкти, довкілля та ін.


Враховуючи, що жодне з підприємств громадського харчування не має власної мікробіологічної лабораторії, лабораторний центр Держсанепідслужби має право запропонувати проведення таких досліджень на договірній основі.


задати запитання
03 Квітня 2020 р.
03 Квітня 2020 р.

Останні новини

Лямбліоз - широко розповсюджене захворювання людини. За даними медичної літератури ураженість лямбліями різних груп населення коливається від 2% до 33%. Щороку в Україні виявляється до 30-40 тисяч хворих на лямбліоз. Ля...
| 27-03-2020 |  детальніше >>
В Державній установі "Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України " з 11 березня 2020 року створена та функціонує телефонна «гаряча лінія» «COVID2019» з питан...
| 27-03-2020 |  детальніше >>
Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року. За 12 тиждень 2020 року в області захворіло 5635 осіб, з них 2760 дітей, ріве...
| 20-03-2020 |  детальніше >>

Санепідситуація

За січень 2020 року в області за медичною допомогою з приводу захворювання на інфекційні хвороби звернулося близько 16,6 тис. осіб, що на 52% менше, ніж за аналогічний період минулого року...

| 24-02-2020 |  детальніше >>