"гаряча лінія": (0462) 77-47-03
Головна сторінка ... Зворотній зв'язок
Запитання
тема:   кафе
від:   Ксения
дата:   082013р.
запитання:   Добрий день. Скажіть, на якій основі лабораторний центр змушує укладати угоди на проведення дослідженнь води, змивів та готових страв заклади громадського харчування???
Відповідь

На Ваш запит пояснюю, що відповідно до Державних санітарних правил і норм "Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування» (розділ 4) виробник незалежно від форми власності зобов'язаний забезпечити постійний (не рідше одного разу на місяць) контроль виробництва за мікробіологічними показниками: готова продукція, напівфабрикати, вода, об'єкти, довкілля та ін.


Враховуючи, що жодне з підприємств громадського харчування не має власної мікробіологічної лабораторії, лабораторний центр Держсанепідслужби має право запропонувати проведення таких досліджень на договірній основі.


задати запитання

Останні новини

Державна установа «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» повідомляє, що проведення комплексу заходів з профілактики захворювань на гострі кишкові інфекції (надалі - ...
| 16-08-2019 |  детальніше >>
З початку епідемічного підйому захворюваності на кір в області зареєстровано 1192 випадки захворювання (підозри) на кір. Захворювання реєструвалися в 17 районах та 3 містах. Серед захворілих 727 дорослих та 465 дітей. Го...
| 15-08-2019 |  детальніше >>
Щороку за ініціативи Всесвітньої організації з охорони здоров'я в 170 країнах світу, в тому числі і в Україні, з 1 по 7 серпня, тобто протягом 40-го тижня року (що співпадає з фізіологічною тривалістю вагітності), відзна...
| 02-08-2019 |  детальніше >>

Санепідситуація

За 6 місяців 2019 року в області за медичною допомогою з приводу захворювання на інфекційні хвороби звернулося 104 тис. осіб, що на 4,9% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Зме...

| 18-07-2019 |  детальніше >>