"гаряча лінія": (095)0010340
Головна сторінка ... Зворотній зв'язок
Запитання
тема:   кафе
від:   Ксения
дата:   082013р.
запитання:   Добрий день. Скажіть, на якій основі лабораторний центр змушує укладати угоди на проведення дослідженнь води, змивів та готових страв заклади громадського харчування???
Відповідь

На Ваш запит пояснюю, що відповідно до Державних санітарних правил і норм "Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування» (розділ 4) виробник незалежно від форми власності зобов'язаний забезпечити постійний (не рідше одного разу на місяць) контроль виробництва за мікробіологічними показниками: готова продукція, напівфабрикати, вода, об'єкти, довкілля та ін.


Враховуючи, що жодне з підприємств громадського харчування не має власної мікробіологічної лабораторії, лабораторний центр Держсанепідслужби має право запропонувати проведення таких досліджень на договірній основі.


задати запитання

Останні новини

...
| 30-11-2021 |  детальніше >>
З 01.10.2021 року розпочався новий епідемічний сезон захворюваності на грип та ГРВІ. Проводиться щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ. За 46 тиждень 2021 року в області захворіло 7435 осіб, з них 1743 діт...
| 22-11-2021 |  детальніше >>
В Україні 6 жовтня 2021 року зафіксували та підтвердили випадок поліомієліту, який був зафіксований у 1,5 річної дитини з Рівненської області. Хвороба викликана дериватом вакцинного штаму поліовірусів 2 типу (Sabin 2). Б...
| 19-11-2021 |  детальніше >>

Санепідситуація

В області за медичною допомогою з приводу захворювання на інфекційні хвороби звернулося близько 152,8 тис. осіб, що на 44,2 % більше аналогічного періоду мину...

| 17-11-2021 |  детальніше >>