"гаряча лінія": (095)0010340
Головна сторінка ... Зворотній зв'язок
Запитання
тема:   кафе
від:   Ксения
дата:   082013р.
запитання:   Добрий день. Скажіть, на якій основі лабораторний центр змушує укладати угоди на проведення дослідженнь води, змивів та готових страв заклади громадського харчування???
Відповідь

На Ваш запит пояснюю, що відповідно до Державних санітарних правил і норм "Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування» (розділ 4) виробник незалежно від форми власності зобов'язаний забезпечити постійний (не рідше одного разу на місяць) контроль виробництва за мікробіологічними показниками: готова продукція, напівфабрикати, вода, об'єкти, довкілля та ін.


Враховуючи, що жодне з підприємств громадського харчування не має власної мікробіологічної лабораторії, лабораторний центр Держсанепідслужби має право запропонувати проведення таких досліджень на договірній основі.


задати запитання

Останні новини

...
| 21-01-2021 |  детальніше >>
З 01.10.2020р.здійснюється моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ. Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та ГРВІ як в Україні, так і в області відповідає середньорічному рівню для даної пори року. З почат...
| 16-01-2021 |  детальніше >>
Епідситуація по захворюваності на COVID-19, що склалась наразі в країні та області, потребує покращення профілактичної роботи. На сьогоднішній день метод полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) вважається «золотим ст...
| 13-01-2021 |  детальніше >>

Санепідситуація

За 11 місяців 2020 року в області за медичною допомогою з приводу захворювання на інфекційні хвороби звернулося близько 129 тис. осіб, що на 19,1% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Зменшення відмічалось ...

| 24-12-2020 |  детальніше >>