"гаряча лінія": (095)0010340
Головна сторінка ... Зворотній зв'язок
Запитання
тема:   кафе
від:   Ксения
дата:   082013р.
запитання:   Добрий день. Скажіть, на якій основі лабораторний центр змушує укладати угоди на проведення дослідженнь води, змивів та готових страв заклади громадського харчування???
Відповідь

На Ваш запит пояснюю, що відповідно до Державних санітарних правил і норм "Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування» (розділ 4) виробник незалежно від форми власності зобов'язаний забезпечити постійний (не рідше одного разу на місяць) контроль виробництва за мікробіологічними показниками: готова продукція, напівфабрикати, вода, об'єкти, довкілля та ін.


Враховуючи, що жодне з підприємств громадського харчування не має власної мікробіологічної лабораторії, лабораторний центр Держсанепідслужби має право запропонувати проведення таких досліджень на договірній основі.


задати запитання

Останні новини

...
| 20-09-2020 |  детальніше >>
ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони України» повідомляє про випадок отруєння дикорослими грибами в м. Городня. Родина з 3-х осіб потрапила в лікарню після вживання відваре...
| 18-09-2020 |  детальніше >>
ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляє, що Головним державним санітарним лікарем України відповідно до епідситуації видаються постанови, що обов'язкові до виконання органами вик...
| 03-09-2020 |  детальніше >>

Санепідситуація

1. За 8 місяців 2020 року в області за медичною допомогою з приводу захворювання на інфекційні хвороби звернулося близько 81,6 тис. осіб, що на 29,4% менше, ніж за аналогічний період минул...

| 11-09-2020 |  детальніше >>