"гаряча лінія":
Головна сторінка ... Зворотній зв'язок
Запитання
тема:   кафе
від:   Ксения
дата:   082013р.
запитання:   Добрий день. Скажіть, на якій основі лабораторний центр змушує укладати угоди на проведення дослідженнь води, змивів та готових страв заклади громадського харчування???
Відповідь

На Ваш запит пояснюю, що відповідно до Державних санітарних правил і норм "Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування» (розділ 4) виробник незалежно від форми власності зобов'язаний забезпечити постійний (не рідше одного разу на місяць) контроль виробництва за мікробіологічними показниками: готова продукція, напівфабрикати, вода, об'єкти, довкілля та ін.


Враховуючи, що жодне з підприємств громадського харчування не має власної мікробіологічної лабораторії, лабораторний центр Держсанепідслужби має право запропонувати проведення таких досліджень на договірній основі.


задати запитання

Останні новини

Станом на 11.08.2022 року по області зареєстровано 128010 випадків коронавірусної хвороби (COVID-19), з початку 2022 року - 33 015 осіб; з 24.02.2022 року - 1838 нових випадків інфікування, за останній тиждень - 65 випа...
| 11-08-2022 |  детальніше >>
23 липня ц.р. Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Т.Гебреєсус оголосив спалах мавпячої віспи у світі глобальною надзвичайною ситуацією у сфері охорони здоров'я. Прийняттю згаданого рішенн...
| 03-08-2022 |  детальніше >>
З настанням грибної пори знову і знову доводиться нагадувати, що серед дарів лісу зустрічаються такі, які треба оминати. Це - отруйні гриби. Прикро, що невміння відрізнити їх від їстівних, неуважність під час збирання, н...
| 27-07-2022 |  детальніше >>

Санепідситуація

В області за медичною допомогою з приводу захворювання на інфекційні хвороби звернулося близько 98,1 тис. осіб, що на 7,2 % більше аналогічного періоду минулого року. Збільшення реєструва...

| 14-07-2022 |  детальніше >>