Неінфекційні захворювання
-
ОБЕРЕЖНО! ЗНОВУ БОТУЛІЗМ!
Незважаючи на численні попередження медиків про ризики захворіти на ботулізм, потужну масово-роз’яснювальну роботу щодо небезпеки вживання продуктів харчування, які можуть призвести до цього небезпечного захворювання, громадяни, ігноруючи переконливі прохання лікарів не використовувати в їжу, наприклад, в’ялену непатрану рибу, продовжують опинятися на лікарняних ліжках у стані, що загрожує життю людини.Так ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ України» повідомляє […]
-
Знову гриби!
Зазвичай восени збільшується ризик отруєння дикорослими грибами. Незважаючи на попередження медиків, щорічно в Україні жертвами «тихого полювання» стають десятки людей. І, нажаль, певна частина з них гине через отруєння токсинами, що містяться у цих «дарах лісу». Особливе занепокоєння викликають випадки отруєння дітей. Так протягом вересня нинішнього року в Україні грибами та стравами з них отруїлися […]
-
Вплив хімічного складу та мікроелементів води питної на організм людини
1. Водневий показник (рН, од рН) – це десятковий логарифм концентрації іонів водню, узятий з оберненим знаком. Для всього живого у воді мінімально можлива величина рН = 5, у питній воді допускається рН 6,0-9,0, у воді водойм господарсько – питного та культурно-побутового водокористування – 6,5-8,5. Величина рН природної води визначається, як правило, співвідношенням концентрацій гідрокарбонатних […]