Виважене харчування – запорука здоров’я
Дотримання засад здорового способу життя потребує неабияких зусиль від людини, адже це проблема комплексна і її вирішення має містити відмову від шкідливих звичок, заняття помірними фізичними вправами, періодичні профілактичні огляди, адекватну реакцію на стрес тощо.
Також суттєву роль на шляху до якісного життя відіграє здорове харчування. Недарма ще хтось із давньогрецьких мудреців сказав: «Ми – це те, що ми їмо», маючи на увазі, що правильний вибір їжі впливає не тільки на настрій людини та задоволення її фізіологічних потреб, а й на самопочуття загалом. Додамо – і на здоров’я також. І це доведено багаторічними дослідженнями вчених, фізіологів, медиків.
Фахівці Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб, переймаючись проблемою прищеплення людям правил здорового способу життя, неабияку увагу приділяють і здоровому харчуванню.
28 листопада у рамках безперервного професійного розвитку (БПР) виконувачка обов’язків заввідділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань, лікар з гігієни харчування Олеся Багмет провела онлайн-тренінг для лікарів з гігієни харчування та дієтологів за темою «Здоровий спосіб життя, здорове харчування». Його мета – поглиблення знань спеціалістів цього профілю щодо аспектів здорового харчування для покращення якості життя громадян.
Під час тренінгу його учасникам презентовано низку сучасних підходів у цьому напрямку, вплив продуктів харчування на фізіологічні процеси в організмі людини, аспекти дотримання дієтичних вимог.
За результатами навчання спеціалісти отримають певну кількість балів БПР, а оновлені знання зможуть застосувати у повсякденній практиці.