Гаряча лінія +380950010340

У КОАЛІЦІЇ – ЗА ВАКЦИНАЦІЮ!

В Україні триває реалізація Проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», одним з важливих аспектів якого є як збільшення охоплення громадян як рутинним щепленням проти керованих інфекційних захворювань, так і вакцинацією проти COVID-19.
У Проєкті активно беруть участь і медики Чернігівщини, адже на них покладені обов’язки з поширення правдивих знань щодо імунізації та втілення у життя основних завдань у площині реагування на загрози у сфері громадського здоров’я, а також підвищення відсотка вакцинованого населення.
Зокрема він передбачає виїзди разом із експертами – представниками інших учасників Проєкту у територіальні громади, спілкування із тамтешніми жителями та керівниками органів місцевого самоврядування. Мета одна – дізнатися про готовність медиків первинної ланки до всебічного охоплення щепленням та надати їм методичну допомогу.
Так 18 січня на базі КНП «Бахмацький міський центр ПМСД» відбулося засідання «круглого столу» з назвою «Співпраця задля захисту громадян від інфекційних хвороб» за участі координаторки ГС «Коаліція за вакцинацію» Романи СОПОТНИЦЬКОЇ, представників місцевої влади, медиків первинної ланки.
Звісно, осторонь цієї важливої теми не може стояти і ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», який є найпотужнішим на Чернігівщині закладом, що опікується проблемою вакцинації та втілює у життя настанови Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ у сфері убезпечення громадян від інфекційних хвороб. Тому заступник генерального директора Центру з організації епідемічного нагляду та водночас координатор Проєкту від Раст Артем ЯРОШЕНКО також взяв участь у засіданні, розповівши про існуючі грантові програми для місцевої громади. Крім того учасники заходу обговорили питання роботи мобільної бригади з вакцинації проти COVID-19, ознайомилися з графіком її виїздів у населені пункти Бахмацької громади. А ще розглянули питання формування «Пакету змін», який допоможе збільшити кількість щеплених та захищених від вакцинокерованих інфекцій мешканців у громаді, обговорили можливість створення робочої групи та кандидатури осіб, які до неї увійдуть.
Отже, це тільки перше нинішнього року виїзне засідання у рамках реалізації Проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я». Звісно, що ця робота триватиме й надалі. Зокрема, вже 20 січня подібний захід відбудеться у Козелецькій громаді.
Додамо: наприкінці минулого року аспекти співпраці ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ України» та ГС «Коаліція за вакцинацію» у напрямку профілактичних щеплень було обговорено на спільній зустрічі у Чернігові.
Детальніше за посиланням:
https://cnobldses.gov.ua/spilni-kroky-na-shliakhu-populiaryzatsii-imunoprofilaktyky/

«Містечко здоров’я» розгорнулося у Новоселівці Триває Всесвітній тиждень імунізації, активна роль у проведенні якого бере ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілакти... 30 Квітня 2024
Профілактика поліомієліту – єдиний спосіб захиститися від хвороби Поліомієліт – високозаразне вірусне захворювання, що може викликати невиліковний параліч і призвести до смерті. Захворювання сприч... 30 Квітня 2024
У поширенні знань про користь імунізації не повинно бути відсторонених ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб» використовує безліч можливостей, аби до роботи з протистояння ін... 29 Квітня 2024